Jeg afprøvede Spise med Prices opskrift i går og det var virkelig lækkert - så her er opskriften.
Ingredienser :
4 stykker torskefilet
3 dl. øl
2 æggeblommer
2 æggehvider
Ca. 180 g mel
1 lille tsk. salt
Neutral olie til
friture, f.eks. jordnøddeolie
Fremgangsmåde:
Lad torskefileterne trække med lidt salt
i en halv times tid. Rør melet grundigt med øllet og æggeblommerne. Pisk
æggehviderne stive med saltet og vend dem i dejen.
Varm olien op til 180 grader i en
frituregryde eller pande med høj kant. Dyp fiskestykerne i dejen, lad dem
dryppe lidt af og kom dem derpå forsigtigt ned i frituren, som helst skal dække
dem.
Fritér fisken til den er gyldenbrun og
sprød. Dryp fiskestykkerne af på fedtsugende papir. Det tager ikke mere end
nogle minutter at fritere fisken, derfor er det en god ide at have pommes
fritterne klar først. De kan holdes varme i ovnen, mens fisken tilberedes..
Pommes frites
Et passende antal bagekartofler skrælles og skæres til pommes frites. Derpå udvandes de i koldt vand som man skifter et par gange i cirka en time.
Kartoflerne tørres grundigt og koges i
friture, som holder omkring 140-150 grader, til de begynder at blive møre, men
ikke tager farve, ca. 5-6 minutter. Det er vigtigt ikke at overlæsse frituren,
så gør det ad flere omgange.
Efterhånden som de er færdige, lægges de
i en bradepande eller lign. Lige inden de skal spises, kommes de i rygende varm
friture (190 grader), til de er gyldne og sprøde. Dette gøres også i flere
hold. Dryp dem af på fedtsugende papir. Fritterne kan holdes varme i ovnen med
døren på klem. Vent med at salte til lige inden, de skal serveres.
Ingredienser
til Sauce Tartare:
200 g mayonnaise
2
spsk. yoghurt naturel
1½
spsk. finthakkede kapers
2-3
finthakkede cornichoner
1
spsk. finthakket løg
1
spsk. finthakket purløg
1
spsk. finthakket persille
½
spsk. dijonsennep
Salt,
peber
Rør mayonnaise og yoghurt sammen. Hak
alle ingredienser ganske fint og kom dem i mayonnaisen. Smag til med sennep,
salt og peber.
Rigtig god fornøjelse
Lykke
Ingen kommentarer:
Send en kommentar