Jeg fik så forfærdelig meget lyst til suppe her forleden! Og derfor gik jeg i køkkenet og smækkede en dejlig krydret grøntsagssuppe sammen, som I selvfølgelig skal have gavn af på en kold efterårsaften.
2 gulerødder
1 lille dåse tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
4 champignon
1 grøn peber
1 stor kop eller 4 dl grøntsags bouillon
2 fed hvidløg
1 lille rødløg
1 porre
2 små røde chili
Kviste af timian
Cayenne, gurkemeje, salt og citronpeber
1 stor spsk. creme fraiche
Fremgangsmåde
Put en
god sjat cayenne, gurkemeje, salt og citronpeber ned i en gryde med olivenolie i og svits så rødløg,
hvidløg og chili i olien. Når løgene er svitset tilsættes porre, gulerødderne,
champignon og peberen. Lad grøntsagerne simre i gryden mens de vendes, så de ikke
pludselig brænder på. Tilsæt bouillon-vandet, de hakkede tomater, tomatpuréen
og timian kvistene. Lad det småsimre i 20 min på et lavt varmeblus. Blend det
enten i en blender eller med en stavblender til konsistensen er som ønsket.
Server
den med en stor spsk. creme fraiche i og bønnesalat til og nyd den med varm med brød eller
smørstegte croutoner til.
Lykke
Kan det fryses ned?
SvarSlet