Kartofler er jo en af de rigtig vinter-spiser. De smager og
mætter godt og så kan man tilberede dem på 117 forskellige måder. Jeg i denne
omgang valgt, at lave denne kartoffelsuppe fra kogebogen Cofoco. Den er
virkelig lækker og fyldig, hvilket nok er pga. den solide mængde af fløde… Men
som jeg altid siger: ”Hvis der er noget man aldrig skal spare på, så er det
fløde og smør”.
Ingredienser til 4
personer
800g bagekartofler
200g porre
8 skiver bacon* (kan
tilføjes)
2 dl piskefløde
1 løg
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 kviste timian
1 laurbærblad
2 spsk. hakket persille
25g smør
kørvel
salt og peber
Fremgangsmåde
Smelt smørret, og kog op, til det bliver gyldent. Blend smørret med persille og sæt det på køl.
Pil og hak løg, hvidløg og porre. Hæld olie i en stor gryde, og sauter det hele ved svag varme, uden at det tager farve.
Skræl kartoflerne, skær dem ud i små tern, og kom dem op i gryden sammen med laurbærblad og timian. Hæld vand på, til det dækker grøntsagerne. Kog suppen , til kartoflerne er møre. Fjern laurbærblad og timiankviste og blend – tilsæt fløden imens.
Smag til med salt og peber og server den i en flot skål.
Smag til med salt og peber og server den i en flot skål.
*Steg bacon i en ovn ved 150 grader, til det bliver gyldent, anret suppet med små tern af bacon og lidt kørvel.
Velbekomme og god fornøjelse
Lykke.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar