- Perfekt og delikat som forret.
Rejebisque til 4 personer, lånt fra Spise med Price's hjemmeside.
Ingredienser:
8- 900g hele nodsørejer
2-3 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld tomatpuré
2 tsk timian
2-3 tsk paprika (mild)
2 fed hvidløg – i tern
1 løg – i tern
1/2 porre – i tern /mindre stykker
1/2 persillerod – i tern
1/2 fennikel – i tern
1/2 flaske hvidvin
1 lille glas cognac
1/4 l piskefløde
1/2 liter fiskefond / bouillon (eller vand – og en bouillon-terning)
Fremgangsmåde:
Tag
rejerne ud af skallerne. Fjern den sorte tarmstreng på halen.
Alle
skallerne samles i en skål. Halerne kommer i en anden skål, dækkes med film og
stilles væk.
En
stor gryde kommer på blusset – god, kraftig varme. Olien må gerne ryge.
Skallerne kommes ved og steges godt igennem. Knus dem med grydeskeen.
Kom
hvidløg, timian og paprika på og lad det stege lidt med. Tilsæt tomatpure og
brænd den lidt af i gryden. Nu kommes så pastis’en på og der flamberes. Så
kommes grøntsagerne på. Rør godt rundt i gryden og kom så vin og fiskefond på.
Der skal være væske til at det dækker skallerne. Er der ikke det, så kom vand
på for resten. Nu skal suppen koge i 20-25 minutter. Der danner sig en del skum
i begyndelsen – det skummer man af med en hulske.
Efter
25 minutters kogning slukkes blusset. Suppen står i 10 minutter og trækker med
skallerne i. Derpå sies suppen. Sørg for at få det hele med! Man bør nu have en
god liter rød-brun suppe, der smager himmelsk. Hvis den er et stykke fra
himlen, skal den bare koges mere ind.
Kom
fløden ved og smag til med salt og peber – men pas på med saltet indtil at
suppen smager koncentreret nok. Kog den roligt ind til den har en godt,
afrundet smag og en cremet konsistens. Hertil kan man servere et godt brød og rejehalerne, man tog fra i begyndelsen. Disse kan man eventuelt stege
for høj varme i 1 minut på panden i olie, – salt og peber og lidt persille,
purløg eller måske kørvel på toppen.
God fornøjelse og velbekomme
Lykke.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar