Lasagne bolognese
er en ret, som stammer fra byen Bologna i Norditalien og den kan tilberedes på mange forskellige måder. Jeg fik forleden min familie på besøg og da den
består af både børn og voksne lavede jeg lasagne bolognese, da dette er en ret
stort set alle kan lide. Jeg brugte opskriften fra kogebogen, alle kan lære at
lave mad, af Jamie Oliver. Jeg gav dog (som altid) et lille forfriskende twist, dels
ved at tilføje hytteost i stedet for den sædvanlige bechamelsauce, men også ved
at tilføje krydderurter ude fra haven af.
Opskrift til ca.
4-6 personer
Du skal bruge
Du skal bruge
1 pakke bacon i
tern
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 squash
1 bundt frisk
basilikum
1 spsk. tørret
oregano
500g hakket
oksekød
2 dåser af 400g
hakkede tomater
salt og peber
(efter behov)
250g lasagneplader
400g hytteost
naturel
100-150g revet
ost
og evt. 1 stor
moden tomat til pyntning
Sådan gør du
Pil løg og
hvidløg og hak begge dele meget fint. Skræl gulerødderne og hak både dem og
squashen. Opvarm en pande med olivenolie og tilføj oreganoen sammen med baconen
når den er gylden tilføjes de hakkede grønsager. Lad hele herligheden simre i
7-8 minutter under jævn omrøring. Rør herefter de hakkede tomater og kødet i og
fyld en af de tomme dåser med vand og hæld det ved sammen med i, drys godt med
salt og peber.
Nip nu
basilikumbladene af stilkene; læg bladene i køleskab til senere og hak stilken
fint, herefter puttes stilken op i gryden og bringes i kog igen. Skru nu ned
for varmen og lad saucen simre under låg i 45-50 minutter under jævn omrøring.
Tag saucen af
varmen, riv basilikumbladene og krydderurterne i strimler og rør dem ned i saucen.
Forvarm ovnen til
190 grader.
Tag et ildfastfad
og fordel ⅓
af saucen i bunden efterfulgt af et lag lasagneplader. Øs ⅓ af hytteosten
ovenpå pladerne og glat ud i et jævnt lag tilsæt lidt salt og peber ovenpå og
en stor håndfuld af det revede ost. Forsæt på denne måde og slut af med et lag
hytteost og resten af den revede ost.
Pynt gerne lasagne overfladen med en skiveskåret tomat.
Stænk nu overfladen med olivenolie, læg et låg af stanniol over fadet og bag lasagnen i 20 minutter. Fjern herefter stanniollåget og giv lasagnen yderligere 35 minutter, til overfladen er gyldenbrun.
Tag lasagnen ud og lad den køle af til den er lun.
Serveres gerne med en frisk salat og et glas god rødvin.
Pynt gerne lasagne overfladen med en skiveskåret tomat.
Stænk nu overfladen med olivenolie, læg et låg af stanniol over fadet og bag lasagnen i 20 minutter. Fjern herefter stanniollåget og giv lasagnen yderligere 35 minutter, til overfladen er gyldenbrun.
Tag lasagnen ud og lad den køle af til den er lun.
Serveres gerne med en frisk salat og et glas god rødvin.
GOD FORNØJELSE
Lykke
Lykke
Ingen kommentarer:
Send en kommentar