Forleden dag, fik jeg en spinattærte som virkelig smagte godt med feta og bacon i og den synes jeg I skal have opskriften på.
![]() |
// Grovspinattærte med masser af smag // |
Opskrift til 6-8
personer
Tærtebund
100 g. smør
200 g. grahamsmel
1 tsk. salt
ca. 4 spsk. koldt vand
Fyld
500 g. frisk spinat
1 spsk. olie
6 forårsløg
1 pakke bacon i tern (kan undlades)
160 g. hytteost eller 140 g. fetaost
5 æg let sammenpiskede
salt og peber
Smørret smuldres i melet. Salt og vand tilsættes og dejen
ældes hurtigt sammen. Herefter rulles dejen ud og lægges i en smørsmurt
tærteform. Så sættes den i køleskabet i ca. 1 time.
Fyld
Spinaten vaskes grundigt og hakkes fint
herefter lægges de i en stor gryde sammen med det vand der hænger ved bladene.
De koges ved svag varme til de falder sammen dvs. 2 min. Spinaten afkøles og
vrides.
Olien varmes i en lille gryde og forårsløgene steges sammen
med baconen. De puttes nu i en stor skål og blandes med spinat, ost, æg, salt
og peber. Ingredienserne røres grundigt igennem indtil osten er fordelt i
massen. – lad den køle lidt af.
Tærtebunden tages ud af køleskabet og prikkes med en gaffel
og forbages i en 200 graders varm ovn i ca. 10 minutter. Tag tærten ud og fyld
bunden med spinatfyldet – riv gerne noget cheddar eller skær noget mozzarella
ud og læg det ovenpå.
Sæt tærten i ovnen igen og lad den blive der i 40-45
minutter ved 180 grader til den er gyldenbrun.
GOD FORNØJELSE OG VELBEKOMME
Lykke
Ingen kommentarer:
Send en kommentar