Mørdej:
300 g. hvedemel
100 g. flormelis
150 g. stuetempereret smør
1 stk. æg
Kransekagemasse:
250 g. ren rå marcipan
100 g. sukker
1 stk. æggehvide (30 g.)
Diverse:
150 g. nougat
250 g. chokolade knapper
Mørdej:
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt en ½ time.
Kransekagemasse:
Sukker og æggehvide røres sammen. Lad det trække ca. 1 time for at opløse sukkeret. "Sukkerhviden" æltes ind i marcipanen lidt efter lidt til massen er ensartet.
// Færdigbagt napoleonshatte med chokoladeovertræk i bunden // |
Fremgangsmåde:
Mørdejen udrulles forholdsvist tyndt og udstikkes i cirkler, ca. 8 cm i diameter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. I midten af hver cirkel lægges en lille smule nougat.
Mørdejen udrulles forholdsvist tyndt og udstikkes i cirkler, ca. 8 cm i diameter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. I midten af hver cirkel lægges en lille smule nougat.
Kransekagemassen lægges oven på nougaten som en kugle
på størrelse med en lille bordtennisbold. Tag en lille smule vand på hænderne,
så hænger kransekagemassen ikke i. Anvend aldrig mel til dette formål!!
Fold nu mørdejen op omkring kransekagekuglerne med ét
tryk tre steder. Brug tre fingre: venstre hånds pege- og tommelfinger og højre
hånds pegefinger.
Bages
ved 200 grader, til de er gyldne, det vil sige ca. 8 - 10 minutter. Tag dem ud
af ovnen og lad dem afkøle helt.
Stilles i køleskab indtil de dyppes i chokolade - herefter skal chokoladen smelte og gerne afkøles igen inden de serveres.
GOD FORNØJELSE
Lykke
Ingen kommentarer:
Send en kommentar