Ingredienser
til ca. 1½-2 liter hyldebærsaft:
40-50 skærme hyldebær, uden stilke
½ l vand
3-4 store madæbler
300 g sukker
Saft fra 1½ citron
2 kanelstænger og 3 tsk. kardemomme
4 stjerneanis
Fremgangsmåde:
Frigør bærrene fra stilkene, skær æblerne i tern og skyl dem. Put
bærerne tæt i en gryde, hæld vand på, til bærerne er dækket. Put æblerne,
citronsaften, sukkeret, kanelstængerne, kardemommen og stjerneanis i og kog det
igennem i 15 minutter. Mos rundt med et piskeris så det sidste af saften ryger
ud af bærerne. Lad saften køle af. Tag et viskestykke og læg det ned i en
sigte. Hæld derefter den afkølede saft gennem sigten og ned i atamon-skyllede
flasker og sæt dem på køl.
Nyd den varm i kold eftermiddagsdag.
God fornøjelse
Nyd den varm i kold eftermiddagsdag.
God fornøjelse
Lykke
Ingen kommentarer:
Send en kommentar