fredag den 9. november 2012

VEGANSKE PØLSEHORN


xxx



Til 10 stk. pølsehorn
42g. økologisk gær
ca. 3-4 dl vand
2 dl. hvedemel
2 dl. fuldkorns hvedemel
2 dl. rismel (kan erstattes med andet alm. mel)
2. dl grahamsmel
1 dl hørfrø
1 tsk. salt

ca. 2 dl. majsgryn til at udrulle dejen med

Tomatdressing:
6 spsk. ketchup
6 spsk. plantefløde
1 presset fed hvidløg




Fremgangsmåde:

Start med at røre gæren ud i 2 dl fingervarmt vand i en stor skål (pas på vandet ikke er for varmt, derved dræber man nemlig gæren). Tilsæt saltet. Derefter hældes mel og hørfrø i og der røres godt. Tilsæt gradvist mere vand indtil dejen er fast. Det er okay hvis den klister en lille smule, men den skal helst ikke klistre for meget. Lad dejen hæve et lunt sted min. 1 time.
Imens dejen hæver, kan du lave tomatdressingen.
Når dejen er hævet, deler du den i to. Drys køkkenbordet, eller hvor du nu har tænkt at dig udrulle dejen, med majsgryn. Sørg for at dejen ikke klistre sig fast til bordet ved at bruge så meget majsgryn du synes der er behov for. Udrul dejen så du får en stor rund cirkel. Rids 8 "lagkagestykker" i dejen (se billede) og placer ca. 1 tsk. tomatsovs på hvert "lagkagestykke" sammen med en cocktailpølse. Du skal nu rulle pølsehornet fra den tykke ende af "lagkagestykker" og lukke den til med den tyndeste ende. Derefter sætter du det rullede pølsehorn på en bagefast plade. Det samme gøres med dej nummer to. Her er der dog en masse dej til overskud. Lav evt. nogle små boller ud af dejresten.
Når alle pølsehorn er rullet skal de hæve yderligere i min. 30. min.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bag pølsehornene i ca. 10-15. min, eller til de er gyldenbrune. Du kan evt. pensle dem med lidt olie inden de kommer i ovnen.




Velbekomme!
Mo


Ingen kommentarer:

Send en kommentar