tirsdag den 24. juli 2012

VEGI-BURGER MED RØDBEDEQUINOA-DELLER



Jeg er helt vild med forskellige slags grøntsagsdeller og disse rødbededeller er ingen undtagelse. Opskriften er fra en af mine yndlings vegetar kogebøger, vegetarisk vellyst, der er super nem at anvende både for kødspisere såvel som vegetarer og veganer. Skift kødbøfferne ud og prøv dellerne her i en vegansk udgave af burger med guacamole og hjemmelavede boller. De er lavet med quinoa som er utrolig næringsrigt og har et højt indhold af protein. I stedet for æg er bliver de bindet sammen med kogt hørfrø. Af min erfaring vil disse med garanti falde i god jord hos folk der ellers er glad for en god bøf og garanterer mæthed og masser af proteiner.

Opskrift til ca. 4-6 stk. rødbedequinoa-deller
1 dl. Quiona*
150g. rødbede*
100g. løg
1-2 fed presset hvidløg
1 dl mel
100 g. hørfrø slim
2 tsk. karry
Salt og pepper
*I stedet for quinoa kan der bruges ris, bulgur, couscous osv.
* I stedet for rødbede kan stort set alle andre rodfrugter bruges så som pastinak, selleri, gullerod osv.


Hørfrøslim:
50 g. hørfrø
½ liter vand



Fremgangsmåde:
Kog hørfrø med vand i ca. 5 min. og si hørfrøene fra (du kan bruge de kogte hørfrø og overskydende ”slim” til boller eller andet bagværk). Den færdige hørfrø slim sættes på køl hvor den vil tykne og minde om en æggehvidemasse.

Kog 1 dl quinoa med 1½ dl vand i ca. 10 min og lad den derefter hvile i ca. 10 min under låget og tilsæt lidt salt. Riv rødbede og løg groft på et rivejern (skyl rødbederne godt hvis de er økologiske og riv dem med skral på) og put de revede grøntsager i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser (hvilken som helst mel kan bruges, jeg har anvendt grahamsmel). Tilsæt den kogte quinoa og den nedkølet hørfrøslim og rør godt rundt.**
Da farsen er uden æg kan du sagtens smage den til og tilsætte mere salt eller krydderier. Lad farsen hvile i ca. 15 min. og rør rundt igen.


**Det skal lige tilføjes, at hvis man ikke vil bruge hørfrøslim kan man i stedet bruge æg her, i denne opskrift skal der tilføjes 2 æg

Form dellerne alt efter hvilken størrelse du kunne tænke dig og mas den flade på en varm pande med lidt olie. Steg dem i ca. 5 min på hver side eller til de ser færdige ud.

Sevér dem med hjemmebagte burgerboller, guacamole, salat, løg, agurk, ketchup eller hvad du nu ellers har lyst til at komme i din burger og lav evt. kartoffelbåde med krydderier til.



Guacamole:
2-3 modne avokadoer
1 spsk. Citron saft
2 fed presset hvidløg
Salt og pepper

* bland alle ingredienser sammen med en gaffel for en grov version eller i en blender/foodprocessor. Smag til med salt og pepper.


VELBEKOMME


Mo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar