tirsdag den 18. december 2012

Mandel"mælk"


Mmmh.... Mandler. 



Indgredienser:
200 g mandler
Vand
Salt
Ahornsirup

Fremgangsmåde:
Start med at ligge mandlerne i blød natten over. Hæld vandet fra og kom de udblødte mandler i en blender sammen med vand. Til en del mandler skal man bruger ca. 2 dele vand (eksempel vis ved at komme mandlerne i en kop og derefter fylde den kop op med to gange vand). Blend i ca. 2 min. Det mest optimale er at hælde mandelvandet over i et ostelærrede og lade væsken sie fra. Men man kan også bruge en helt almindelig si (se billede for neden). Man får klart mest mandel"mælk" ud af ostelærredet da man kan presse alt væsken ud af tørstoffet. Når alt væsken er siet fra, smages der til med salt og ahornsirup. For en mildere "mælk" kan jeg anbefale at man smutter mandlerne inden.

Mandel"mælk" kan bruges som almindeligt mælk. 


God fornøjelse

Mo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar