onsdag den 12. december 2012

Santa Lucia og luciaboller

                                      GLÆDELIG 13. DECEMBER & SANTA LUCIA

"Nu bæres lyset frem

stolt på din krone
rundt om i hus og hjem
sangen skal tone
Nu på Lucia-dag
hilser vort vennelag
Santa Lucia, Santa Lucia


Her ved vor ønskefest

sangen skal klinge
gaver til hver en gæst
glad vil du bringe.
Skænk os af lykkens væld
lige til livets kvæld
Santa Lucia, Santa Lucia"


Komponist: Alex Garrf 



Opskrift på luciaboller


Denne herlige opskrift er lånt fra Camilla Plum og disse boller smager skønt med smør på ! mmmm…..


Ingredienser
25 g gær        
4 dl lunken mælk
100 g smeltet smør
1 æg
12-13 dl hvedemel
1 dl sukker
1 tsk groft salt
1 tsk hel safran
æg til pensling

Fremgangsmåde
Opløs gæren i den håndvarme mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt grundigt. Hold noget af melet tilbage. Det er vanskeligt at sige, hvor meget der præcist skal til. Der må hellere være for lidt end for meget i. Dejen er klæbrig, og det skal den være.
Sæt dejen til hævning et køligt sted, til den er hævet flot op. Herfra kan man så forme den, til hvad det skal være.
Generelt skal bagværket hæve lunt anden gang. Det skal pensles med æg, så snart det er formet på pladerne, og inden man sætter det til hævning, og så skal det bage ved 200 grader i forbløffende kort tid.
Luciabollerne formes enten i de traditionelle S-former eller efter fri fantasi, som kringler, snegle, hjerter osv.

God fornøjelse og velbekomme

Lykke.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar