onsdag den 5. december 2012

Risotto med brune svampe og frisk spinat

Jeg var for små to uger siden, til en rigtig lækker og hyggelig middag, hvor menuen stod på risotto med brune svampe og frisk spinat - NAM siger jeg bare.
Det faktisk første gang, at jeg kastede mig ud i risotto og jeg blev positivt overrasket over den cremede, fyldige og gode konsistens.
Opskriften er taget fra Politikens kogebog og det er bare med at komme i gang i køkkenet og få smagt denne lækre sag!



Ingredienser til 4 personer
1 stort løg

1 l god hønsebouillon

25 g smør
 til sautering
300 g risottoris
1,5 dl hvidvin

150 g frisk spinat
200 g brune svampe + 30 g smør til sautering

60 g fintrevet frisk parmesan

havsalt og friskkværnet peber
fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron.




Fremgangsmåde
Bring boullion eller vand i kog i en gryde. Hak løget fint og sauter det i lidt smør til det er glasklart og mørt uden at have taget farve.  
Tilsæt risene og sauter videre i nogle minutter og tilsæt så hvidvin. Lad vinen koge ind i risene. Tilsæt nu den kogende boullion eller vand lidt af gangen, så risene er dækket hele tiden, og rør i risen undervejs. Lad risene koge i 15-18 minutter, så de er møre, men stadig med lidt bid i. Det er meget vigtigt, at krydre med salt under kogning, så saltet koger ind i risene (ikke for meget, hvis din boullion er meget salt). Pluk og vask spinaten grundigt, kom den i et dørslag og afdryp den. Skær spinaten ud i strimler med en skarp kniv.

Rens svampene med en lille grøntsagskniv; hvis de er meget beskidte, kan du vaske dem forsigtigt. Del svampene i mindre stykker, og rist dem i lidt smør på en pande i 3-4 minutter. Krydr svampene med salt og peber, og bland dem herefter i risene.

Tag risene af varmen, og rør smør i tern og revet parmesan i risottoen, så den får en flydende og cremet konsistens (du kan evt. tilsætte lidt ekstra boullion for at få den rette konsistens). Vend de friske spinatstrimler ned i den varme risotto, så de lige falder lidt sammen. Smag tilsidst til med salt, peber, citronskal og -saft.

Anret risottoen flot på en stor tallerken og server den straks.



God fornøjelse og velbekomme

Lykke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar