fredag den 17. august 2012

GRILLEDE GRØNSAGER OG SPYD

Mens sommeren stadig er over os, kan man ligeså godt udnytte det gode vejr med at grille og spise udendørs. Her er nogle ideer til grillede grøntsager, der egner sig godt som tilbehør, eller som et let måltid. Sevér evt. med citronkartoflerne og du har dig et lækkert grillet måltid. 




Grøntsagsspyd kan man lave utallige variationer af. Her er de med champignon, løg og peberfrugt vendt i olie. En idé er at lade dem trække i en marinade med eks. presset hvidløg og krydderurter. De tager ca. 10-20 min på grillen. Husk at vend dem ofte så de får varme på alle sider.





Disse auberginer er først blevet skåret i skiver og er blevet drysset med salt for at trække evt. bitter væske ud af dem (lad dem trække i min. 10 min.). Derefter er der blevet skåret riller i og er blevet marineret med  en blanding af olivenolie, paprika, tamari, salt og peber. Auberginerne er færdige på grillen når skinnet har skiftet farve og kødet er blevet blødt. 




Squash er super lækre når de er blevet grillet. Disse sqaush er skåret på langs i strimler og marineret med en marinade af olivenolie, hvidløg, salt og peber. De er færdige når de begynder at blive lidt bløde i det, men pas på med ikke at give dem for meget så de stadig har en lille smule bid i.

Man kan grille nærmest alle grøntsager og det kan helt klart anbefales at marinere dem inden. Prøv dig frem med forskellige marinader der kan indeholde citronsaft, krydderurter, balsamico eddike, soyasauce, babercuesauce eller hvad du nu kunne tænke dig.

Velbekomme! :)
Mo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar