torsdag den 6. september 2012

GROV SPINATTÆRTE

Nu er det tid for lunere mad og derfor begynder vi at bage grøntsagerne og middagen i oven.
Forleden dag, fik jeg en spinattærte som virkelig smagte godt med feta og bacon i og den synes jeg I skal have opskriften på.

// Grovspinattærte med masser af smag //

Opskrift til 6-8 personer

Tærtebund
100 g. smør
200 g. grahamsmel
1 tsk. salt
ca. 4 spsk. koldt vand

Fyld
500 g. frisk spinat
1 spsk. olie
6 forårsløg
1 pakke bacon i tern (kan undlades)
160 g. hytteost eller 140 g. fetaost
5 æg let sammenpiskede
salt og peber

// Spinattærte med fetaost og bacon //
Fremgangsmåde:
Bund
Smørret smuldres i melet. Salt og vand tilsættes og dejen ældes hurtigt sammen. Herefter rulles dejen ud og lægges i en smørsmurt tærteform. Så sættes den i køleskabet i ca. 1 time.

Fyld
Spinaten vaskes grundigt og hakkes fint herefter lægges de i en stor gryde sammen med det vand der hænger ved bladene. De koges ved svag varme til de falder sammen dvs. 2 min. Spinaten afkøles og vrides.
Olien varmes i en lille gryde og forårsløgene steges sammen med baconen. De puttes nu i en stor skål og blandes med spinat, ost, æg, salt og peber. Ingredienserne røres grundigt igennem indtil osten er fordelt i massen. – lad den køle lidt af.

Tærtebunden tages ud af køleskabet og prikkes med en gaffel og forbages i en 200 graders varm ovn i ca. 10 minutter. Tag tærten ud og fyld bunden med spinatfyldet – riv gerne noget cheddar eller skær noget mozzarella ud og læg det ovenpå.

Sæt tærten i ovnen igen og lad den blive der i 40-45 minutter ved 180 grader til den er gyldenbrun.


GOD FORNØJELSE OG VELBEKOMME

Lykke

Ingen kommentarer:

Send en kommentar