mandag den 1. oktober 2012

GRØNTSAGSSUPPE MED TIMIAN OG GRØNNE BØNNER


Jeg fik så forfærdelig meget lyst til suppe her forleden! Og derfor gik jeg i køkkenet og smækkede en dejlig krydret grøntsagssuppe sammen, som I selvfølgelig skal have gavn af på en kold efterårsaften.
.




Ingredienser til suppen

2 gulerødder
1 lille dåse tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
4 champignon
1 grøn peber
1 stor kop eller 4 dl grøntsags bouillon
2 fed hvidløg
1 lille rødløg
1 porre
2 små røde chili
Kviste af timian
Cayenne, gurkemeje, salt og citronpeber

1 stor spsk. creme fraiche

Fremgangsmåde
Put en god sjat cayenne, gurkemeje, salt og citronpeber ned i en gryde med olivenolie i og svits så rødløg, hvidløg og chili i olien. Når løgene er svitset tilsættes porre, gulerødderne, champignon og peberen. Lad grøntsagerne simre i gryden mens de vendes, så de ikke pludselig brænder på. Tilsæt bouillon-vandet, de hakkede tomater, tomatpuréen og timian kvistene. Lad det småsimre i 20 min på et lavt varmeblus. Blend det enten i en blender eller med en stavblender til konsistensen er som ønsket.
Server den med en stor spsk. creme fraiche i og bønnesalat til og nyd den med varm med brød eller smørstegte croutoner til.

God fornøjelse og velbekomme

Lykke





1 kommentar: